Alexandra Bukovčanová

10. septembra 2018

Translata sa stala 100% vlastníkom startupu Localization Guru

jazykové rodiny

Na prvý pohľad tradičné odvetvie, akým sa prekladateľstvo môže zdať, je vo veľkej miere ovplyvňované najnovšími technológiami. Tie majú za úlohu pomôcť s prekladom ako na strane samotného prekladateľa, tak aj na strane zadávateľa prekladu a práve toho sa týka najnovšia akvizícia prekladateľskej agentúry Translata.Start-up Localization Guru bol založený v roku 2014 ako inovatívny projekt, ktorého cieľom bolo zjednodušiť cestu k prekladu nie len pre firmy, ale aj pre obyčajných ľudí. Klientom, ktorí potrebujú profesionálny preklad realizovaný prekladateľmi s praxou, poskytol možnosť objednania prekladov pohodlne – online. Odstránil tak potrebu priamej komunikácie s projektovým manažérom a celý proces objednania prekladu skrátil na pár minút. Komunikácia s prekladateľskou agentúrou prebieha online v piatich jednoduchých krokoch, v ktorých klient uvedie základné špecifikácie pre prekladateľa, potrebné k realizácii kvalitného prekladu. Klient navyše obratom zistí všetky informácie o cene a termíne dodania, pričom nemalú výhodu predstavuje aj okamžitá platba online.

Za niekoľko rokov sa start-up Localization Guru slušne rozbehol a my sme veľmi radi, že sa nám ho podarilo dostať pod naše krídla. Pre klientov Localization Guru to prináša pozitíva v podobe prvotriednej kvality prekladov, ktoré v Translate realizujeme vďaka overeným dodávateľom, dlhoročným skúsenostiam, efektívnemu projektovému manažmentu a systému trojitej kontroly. Translata na druhej strane získava pod svoju správu nový perspektívny projekt, ktorý výborne zapadá do našej celkovej filozofie. Veríme, že ho dokážeme vo veľkej miere posunúť vpred a poskytnúť tak klientom sviežu alternatívu, ktorá bude šetriť nielen čas, ale aj vynaložené zdroje,“ dodáva Tomáš Polerecký, CEO Translaty.

Localization Guru ostáva vo väčšej miere osobitným a jedinečným projektom, ktorého služby, manažment a správa budú zastrešené pod značkou Translata. Medzi klientov Localization Guru patria, napríklad, Johnson Controls, CBRE, ale aj Hyperloop HTT, ktorí už využívajú výhody jednoduchého, rýchleho a kvalitného prekladu realizovaného cez online objednávku.

It's a dream come true for me to work for a company where I trust the people and the services 100%. Peter Drucker was right about one thing: "The best way to predict the future is to create it," which is why it'll be my pleasure to brief you on the future direction of the translation sphere as well as the hidden pitfalls of marketing.